Mąka owsiana cechuje się znacznie lepszymi walorami zdrowotnym niż pszenna, którą stosuje się zazwyczaj do różnego rodzaju wypieków. Ta oferowana przez firmę Microstructure cechuje się także najwyższą jakością i zapewnia wypiekom odpowiednią teksturę oraz właściwy stopień wilgotności. Warto ją wybierać ze względu na jej cenne właściwości. Polecić ją można zwłaszcza osobom, które unikają mąki pszennej ze względu na jej kaloryczność, odchudzającym się oraz pragnącym zdrowo się odżywiać. Mąka owsiana posiada dużą zawartość białka oraz błonnika, dzięki czemu wykonane z niej produkty żywnościowe są pożywne i na długo dają uczucie sytości, są więc doskonałe dla dbających o linię. Cechuje się też dużą zawartością aminokwasów i jest po prostu zdrowa.
Algi w proszku - cenne źródło zdrowia
Algi są ważnym elementem codziennej diety azjatyckich narodów, zwłaszcza Japończyków. Często uważa się, że ich spożywanie może być tajemnicą długowieczności i doskonałego zdrowia ludzi z tej szerokości geograficznej. Każdy więc chciałby ich naśladować, jednak w Polsce trudno o świeże algi, któ...